Maatschappelijke stages

Binnen bepaalde wat grotere opdrachten op het WaterXplorelab is het mogelijk om de Maatschappelijk Stage te integreren. Dit geldt met name voor de Scholen voor duurzaamheid programma’s. Binnen deze programma`s gaan leerlingen aan de slag met een maatschappelijk probleem, de opdracht wordt gegeven door een opdrachtgever uit het bedrijfsleven, maatschappelijke instantie of overheid.

 

Verder kunnen leerlingen aan de slag met Maatschappelijke stages in het groen. Hiervoor is een landelijke website www.betrokkenbijbuiten.nl waar scholen (klassen) op zoek kunnen naar een groene stage of aanbieder in de buurt. Het IVN Consulentschap en Natuur en Milieu Overijssel fungeren als makelaar binnen de eigen regio. Voor vragen over de maatschappelijke stage kunt u bij hen terecht.

 

Het WaterXplorelab heeft de ambitie om in de toekomst als verzamelpunt voor Maatschappelijke Stages in het blauw te gaan fungeren. Het Waterschap Noorderzijlvest, één van de partners, biedt nu al de mogelijkheid tot het doen van een Maatschappelijke Stage, zie: http://www.noorderzijlvest.nl/werk_in_uitvoering/uitgelicht/afronding