Rioolwaterzuiveringen Waterschap Groot Salland

 

Thema Watervoorziening & Gebruik
Leerniveau VMBO / HAVO / VWO
Vak Aardrijkskunde, Biologie
Omvang 120 minuten

 

 

Op excursie naar een rioolwaterzuivering

Wil je met je klas eens zien hoe het afvalwater uit het riool wordt schoongemaakt? Waterschap Groot Salland organiseert voor scholen en andere groepen rondleidingen over rioolwaterzuiveringsinstallaties in haar beheergebied.

 

Rioolwaterzuiveringsinstallaties

Een rioolwaterzuiveringsinstallatie is een zuiveringsinstallatie waarin water, dat via het riool aangevoerd wordt, gezuiverd wordt tot een niveau waarna het op het oppervlaktewater geloosd mag worden. Afhankelijk van de rioolwaterzuiveringsinstallatie duurt een rondleiding één tot twee uur.

 

Rioolwaterzuiveringsinstallatie Zwolle

De rioolwaterzuiveringsinstallie van Zwolle is verantwoordelijk voor het zuiveren van al het afvalwater van de provincie Zwolle.

 

Rioolwaterzuiveringsinstallatie Deventer

Dit grote rioolwaterzuiveringinstallie zuivert water voordat het wordt geloosd. Met behulp van dit filter wordt het afvalwater, dat op de IJssel wordt geloosd, nog beter gezuiverd. Per jaar wordt 19.700 kg vaste stof verwijderd.

 

 

Let op: rondleidingen en excursies voor schoolgroepen kunnen alleen aangevraagd worden door docenten.

 

 


Locatie

Een rwzi bezoeken?

Neem voor de mogelijkheden contact op met Waterschap Groot Salland | 038 - 455 72 00. Aanvragen kunnen ook via het aanvraagformulier op www.wgs.nl