Rioolwaterzuiveringen Waterschap Hunze en Aa's

 

Thema Watervoorziening & Gebruik
Leerniveau VMBO / HAVO / VWO
Vak Aardrijkskunde, Biologie
Omvang 120 minuten

 

 

Op excursie naar een rioolwaterzuivering

Elke dag spoelen we met z’n allen duizenden liters afvalwater in het riool. Water dat natuurlijk niet zomaar weer in de natuur terecht mag komen. Hunze en Aa’s maakt het vuile afvalwater daarom schoon in één van de 13 rioolwaterzuiveringsinstallaties. Zo’n installatie haalt eerst het grove vuil en het zand uit het water. Daarna worden allerlei schadelijke stoffen verwijderd. Het schone water wordt weer geloosd in het oppervlaktewater.

 

Rioolwaterzuiveringsinstallaties

Een rioolwaterzuiveringsinstallatie is een zuiveringsinstallatie waarin water, dat via het riool aangevoerd wordt, gezuiverd wordt tot een niveau waarna het op het oppervlaktewater geloosd mag worden. Afhankelijk van de rioolwaterzuiveringsinstallatie duurt een rondleiding één tot twee uur.

 

Rioolwaterzuiveringsinstallatie Scheemda

Woon je in de omgeving van Scheemda en wil je met je klas eens zien hoe daar het afvalwater uit het riool wordt schoongemaakt? Waterschap Hunze en Aas organiseert voor scholen en andere groepen rondleidingen over de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Scheemda.

 

Rioolwaterzuiveringsinstallatie Veendam

Woon je in de omgeving van Veendam en wil je met je klas eens zien hoe daar het afvalwater uit het riool wordt schoongemaakt? Waterschap Hunze en Aas organiseert voor scholen en andere groepen rondleidingen over de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Veendam.

 

  • Rioolwaterzuiveringsinstallatie Assen

Woon je in de omgeving van Assen en wil je met je klas eens zien hoe daar het afvalwater uit het riool wordt schoongemaakt? Waterschap Hunze en Aas organiseert voor scholen en andere groepen rondleidingen over de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Assen.

 

Let op: rondleidingen en excursies voor schoolgroepen kunnen alleen aangevraagd worden door docenten.

 

 


Locatie

Een rwzi bezoeken?

Neem voor de mogelijkheden contact op met Waterschap Hunze en Aa's |0598 - 69 38 71. Meer informatie over deze excursie op www.hunzeenaas.nl.