Rioolwaterzuiveringen Waterschap Reest en Wieden

 

Thema Watervoorziening & Gebruik
Leerniveau Onderbouw en Middenbouw  VMBO / HAVO / VWO
Vak Aardrijkskunde, Biologie
Omvang 90 minuten

 

 

Op excursie naar een rioolwaterzuivering

Wil je met je klas eens zien hoe het afvalwater uit het riool wordt schoongemaakt? Waterschap Reest en Wieden organiseert voor scholen en andere groepen rondleidingen over rioolwaterzuiveringsinstallaties in haar beheergebied. Het is ook mogelijk mee te gaan met een excursie door het gemaal Stroïnk in Vollenhove of onder begeleiding een waterproject te bezichtigen.

 

Rioolwaterzuiveringsinstallaties

Een rioolwaterzuiveringsinstallatie is een zuiveringsinstallatie waarin water, dat via het riool aangevoerd wordt, gezuiverd wordt tot een niveau waarna het op het oppervlaktewater geloosd mag worden. In het beheergebied van waterschap Reest en Wieden staan acht rioolwaterzuiveringsinstallaties. Afhankelijk van de rioolwaterzuiveringsinstallatie duurt een rondleiding één tot anderhalf uur.

 

  • Rioolwaterzuiveringsinstallatie Beilen

Deze installatie zuivert het afvalwater vanuit de gemeente Midden-Drenthe. Het waterschap loost het schone water op de Beilervaart.

 

  • Rioolwaterzuiveringsinstallatie Echten

Deze installatie zuivert al het afvalwater vanuit de gemeente Hoogeveen. Het waterschap loost het schone water op het oppervlaktewater van de Hoogeveense Vaart.

 

  • Rioolwaterzuiveringsinstallatie Meppel

Deze installatie zuivert al het afvalwater vanuit de gemeente Meppel en omstreken. Het waterschap loost het schone water op de Drentse Hoofdvaart.

 

  • Rioolwaterzuiveringsinstallatie Dieverbrug

Deze installatie zuivert het afvalwater vanuit de gemeente Westerveld. Het waterschap loost het schone water op het oppervlaktewater van de Drentse Hoofdvaart.

 

  • Rioolwaterzuiveringsinstallatie Steenwijk

Deze installatie zuivert het afvalwater vanuit de gemeente Steenwijkerland. Het waterschap loost het schone water op het Steenwijkerdiep.

 

Let op: rondleidingen en excursies voor schoolgroepen kunnen alleen aangevraagd worden door docenten.

 


Locatie

Afspraak maken?

Ben je geïnteresseerd en wil je graag met je klas een rondleiding door een rioolwaterzuiveringsinstallatie? Neem dan contact op met de afdeling Communicatie van waterschap Reest en Wieden | 0522 - 27 67 67 om de mogelijkheden te bespreken.