Play & Learn

Zoek je een speelse invulling voor (een deel van) je lesuur? Op deze pagina vind je een overzicht van videogames met een educatieve insteek. In de getoonde games staat het thema 'water' centraal of wordt er een duidelijke link gelegd met (het belang van) water.

 

 

De Storm

De Storm

Met deze webquest kunnen leerlingen onderzoek doen naar de watersnoodramp van 1953, de strijd tegen water, de klimaatverandering, de zeespiegelstijging en leven met water.

Zee in Zicht

Zee in Zicht

Maak kennis met allerlei planten en dieren die leven in en rond de zee. Kruip achter je computer en ontdek alle geheimen van de Noordzee, de Waddenzee en de Schelde.

Canonspel

Canonspel

De Watercanon is een mooi, compleet verhaal over de watergeschiedenis van Nederland. In het Canonspel komen enkele onderwerpen uit de Watercanon uitgebreid aan bod.

Ali P.

Ali P.

Ali P is een levenslustige en strijdvaardige paling. Maar goed ook, want de weg van de Sargassozee naar Nederland en weer terug is lang en zwaar. Kunnen we het voor de paling een beetje makkelijker maken?

Watlandis

Watlandis

De zeespiegel gaat stijgen. Als het Wad niet meestijgt, raken we onze zandbanken en duinen en daarmee onze bescherming tegen de zee kwijt! Welke beslissingen zou jij nemen?

Waterverdeler

Waterverdeler

Nederland is verwikkeld in een eeuwige strijd met het water. We moeten hier veilig kunnen wonen, goed kunnen boeren, en de natuur voldoende water bieden. Het moet hier niet te nat en niet te droog. Regel jij het?

Sicht op Fryslân

Sicht op Fryslân

Een videoquest over de gebieden van Friesland. De site is tweetalig. De afleveringen gaan over water, de strijd van mensen tegen het water en de gevolgen ervan voor het landschap.

Drop 't Water

Drop 't Water

Net als de dijkgraaf van het waterschap moet je zorgen dat de waterstand in de rivieren, beken en sloten goed op pijl blijft. Het moet niet te nat, maar zeker ook niet te droog!

RioCop

RioCop

Duik met de RioCop in het buizenstelsel van de Nederlandse riolerling. Signaleer met behulp van RioCop enkele problemen, voor ze uit de hand lopen. Zie jij wat er op de verschillende plekken aan de hand is?

Waterwizz

Waterwizz

Waterwizz, de leukste watersite met allerlei interessante informatie over water. Test je kennis met het water ABC of kleur één van de kleurplaten.

Shit happens!

Shit happens!

Leren over water was nog nooit zo leuk. Met een snel spel leer je in een korte tijd wat er gebeurt als je doorspoelt en waar jouw douchewater naar toe gaat.

Aquaquiz

Aquaquiz

Denk jij alles over water te weten? Doe dan mee aan de aquaquiz... over gebruik en verbruik van water in ons dagelijks leven