Nederland staat bekend om haar grote hoeveelheid fietsen. Nagenoeg iedere inwoner in Nederland beschikt wel over een eigen fiets. Ons land is ideaal om te fietsen aangezien de meeste plekken goed bereikbaar zijn door de aangelegde fietspaden. Het kan daarom erg leuk zijn om een fietstocht te maken. Zelfs in je eigen omgeving kun je hiermee een hoop nieuwe plekken ontdekken. Als je een fietstocht gaat maken, is het wel van belang dat je je goed voorbereidt. 

Kies een goede fiets

Wanneer je een fietstocht gaat maken, is het erg belangrijk om de juiste fiets te hebben. Als je nog geen goede fiets hebt, is het verstandig om een nieuwe fiets te kopen. Je kunt dan een fiets kopen die het best bij jouw wensen past. Het is wel van belang om goed na te denken over wat voor fiets jij nodig hebt. Zo is het bijvoorbeeld slim om vooraf stil te staan bij de hoeveelheid kilometers die je wilt fietsen per jaar.

Als je ervan houdt om lange fietstochten te maken, kan het een goed idee zijn om een Stromer fiets aan te schaffen. De Stromer fiets is elektrisch waardoor je lange afstanden kunt afleggen zonder moe te worden. 

Neem eten en drinken mee

Tijdens een lange fietstocht houd je natuurlijk ook pauzes. Dit is belangrijk aangezien je af en toe even bij moet komen van de inspanning.  Het is al helemaal fijn om iets lekkers te eten of te drinken tijdens de pauze. Aangezien je waarschijnlijk niet precies weet waar je uit zult komen met je fietstocht, is het slim om zelf eten en drinken mee te nemen. Zo zorg je er namelijk voor dat je geen honger of dorst zult hebben tijdens het fietsen. Ga daarom de dag voordat je op pad gaat naar de supermarkt en zorg voor een goede voorbereiding! 

Plan je route vooraf

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om tijdens een fietstocht even op een terras te zitten voor een pauze. Je wilt dan wel zeker weten dat je tijdens de fietstocht een terras tegen gaat komen. Daarom is het slim om de route van je fietstocht van tevoren uit te stippelen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Het is bijvoorbeeld handig om hier een app op je telefoon voor te gebruiken. Daarnaast kan je ook via bijvoorbeeld Google Maps een route maken. Het leukste is om deze route uit je hoofd te leren en vervolgens je telefoon niet meer te gebruiken tijdens de fietstocht.