Turkije is een geweldig vakantieland. Het land ligt in drie verschillende klimaatzones, waardoor er altijd voor iedereen wat wils tussen zit. Daarnaast heeft Turkije ook verschillende steden die echt adembenemend mooi zijn. Welke steden zijn dat? En wat maakt deze steden dan zo mooi? Dat vertellen we in dit blog. Uiteindelijk hopen we je te overtuigen om na de coronacrisis weer te vliegen naar Turkije. Hier zul je geen spijt van krijgen!

Istanbul

Istanbul is een echte wereldstad en is daarom niet alleen geschikt voor een lange vakantie, maar ook voor een wat kortere trip. Denk bijvoorbeeld aan een weekendje Istanbul. Deze stad telt 17 miljoen inwoners, dat is evenveel als heel Nederland. Je kunt dus met recht spreken van een wereldstad. Er zijn veel bezienswaardigheden in Istanbul. Denk bijvoorbeeld aan het Topkapi paleis en de Blauwe Moskee. Twee heel bekende bezienswaardigheden in Istanbul. Hoewel dit niet de hoofdstad is van Turkije (dat is Ankara), zien we Istanbul wel als culturele hoofdstad van dit prachtige land. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

Antalya

Zoals gezegd: Turkije heeft voor ieder wat wils. Zo ook voor de echte zonliefhebbers! Antalya staat bekend als een van de lekkerste badplaatsen van Europa, zo niet de wereld. Aan de Turkse Riviera geniet je van witte stranden en kraakheldere zeeën. Hoewel je geen duikbril nodig hebt om de bodem te zien, is het zeer aan te raden om hier eens te gaan snorkelen of duiken. Je weet iet wat je ziet! Een geweldige ervaring. Daarnaast biedt Antalya verschillende waterparken, waar je onder meer met echte dolfijnen kunt zwemmen.

 Bodrum

Heb je alle chille Griekse vakantieplaatsen al uitgespeeld, maar zoek je wel een zelfde soort ervaring? Bezoek dan eens Bodrum. Deze prachtige stad ligt ook aan de zee . Je kunt het Griekse eiland Kos hier vandaan zien. De jachthaven van Bodrum is ook een absolute aanrader om eens te bezoeken. Voor de feestliefhebbers is Bodrum ook een uitstekende plek om te bezoeken. Met veel cafés, discotheken en andere uitgaansgelegenheden is Bodrum een stad om hoog op je verlanglijstje te zetten.

De lijst van prachtige Turkse steden is nog veel groter dan we je hier hebben laten zien. Turkije is gewoon een prachtig land met mooie natuur, prachtige steden en heerlijk steden. Mocht het na de coronacrisis weer kunnen, schroom dan niet om hier je vakantie naartoe te boeken.