Als jij in Rotterdam woont, dan weet jij dat Rotterdam een zeer grote stad is en het verkeer vol zit met vervelende automobilisten en ook staat er vrijwel op elke hoek een stoplicht. Dit is erg vervelend voor jou als jij je met de auto wilt verplaatsen door het centrum van Rotterdam want dit duurt vaak erg lang. Gelukkig kan jij je op andere manieren sneller verplaatsen en dat is erg fijn als je te laat bent op het werk of even snel boodschappen wilt doen bij de supermarkt. Hier vind je meer informatie over hoe jij jezelf het beste kan verplaatsen door Rotterdam. 

 

Het openbaar vervoer 

De Nederlandse infrastructuur is een van de beste ter wereld en dat zie je ook meteen terug in het centrum van Rotterdam. Je kan namelijk door het gehele centrum van Rotterdam reizen met het openbaar vervoer. Er zijn namelijk bussen, trams, metro's, maar ook treinen waarmee jij van de ene kant van Rotterdam naar de andere kant van Rotterdam kan reizen. Daarnaast is het openbaar vervoer vrijwel altijd goedkoper dan het reizen met de auto. Dit heeft er mee te maken dat een auto in verhouding enorm veel brandstof verbrandt als je kleine afstanden rijdt. 

Fiets en scooter 

Veel mensen uit Rotterdam beschikken niet over een auto en dat is vrij logisch. Zij willen niet lang moeten rijden voor een kleine afstand en kiezen er daarom liever voor om met de fiets of de scooter te gaan rijden. Je hebt dan misschien nog wel last van stoplichten, maar geen last van vervelende automobilisten. Je kan je met een fiets of een scooter dus veel sneller verplaatsen dan met de auto. 

Toch een auto nodig?

Het kan voorkomen dat jij als inwoner van Rotterdam toch een auto nodig hebt, maar dat je zelf niet over een auto beschikt. Wellicht wil je een dagje weg met je gezin of moet je reizen naar een andere dorp waar er geen treinspoor te vinden is. De enige optie die jij dan nog hebt, is het particulier auto huren. In Rotterdam en in de omgeving van Rotterdam zijn er talloze verhuurbedrijven te vinden waar jij terecht kan voor het huren van een auto. Dus ook auto huren Rotterdam Zuid is mogelijk. Je hoeft zeker niet altijd bij een verhuurbedrijf een auto te huren want ook in de omgeving van Rotterdam zijn er deelauto’s te vinden die jij kan huren.