Ondernemers die op zoek zijn naar een nieuw energiecontract komen bij deze zoektocht al gauw bij het vraagstuk: ga je voor groene of grijze zakelijke energie? Steeds meer ondernemers zien de voordelen in van groene stroom. Toch is er nog een groot aantal mensen dat geen idee heeft waarom groene zakelijke energie nou zo’n aanrader is. Het is echter wel verstandig om je in te lezen in dit onderwerp. De Nederlandse overheid verplicht ondernemers met de Wet Milieubeheer namelijk om energiebesparende maatregelen te nemen. Ieder bedrijf dat meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas per jaar verbruikt moet dergelijke maatregelen treffen. En hoe kan dat beter dan de overstap maken op groene stroom? Hieronder lees je alles over de voordelen van groene zakelijke energie.

Groene zakelijke stroom is beter voor het milieu

De belangrijkste reden waarom de Nederlandse overheid ondernemers verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen, is omdat je door deze stappen te nemen het milieu een handje helpt. Omdat bedrijven, en dan met name grote kantoren, winkels en fabrieken, ontzettend veel energie verbruiken, wil de overheid aandacht vragen voor groene stroom. Het is een van de meest eenvoudige stappen die je kunt zetten in het vergroenen van je bedrijf. Dat komt omdat groene zakelijke energie uit natuurlijke bronnen wordt gehaald, zoals de zon of de wind. Dit is in tegenstelling tot grijze stroom dat uit fossiele brandstoffen wordt gehaald. Bij dit laatste proces komt ontzettend veel CO2 vrij en dat is schadelijk voor het milieu. Kijken we naar het productieproces van groene energie dan zien we dat daar veel minder CO2 vrijkomt. Tel hierbij op dat natuurlijke bronnen nooit op kunnen gaan en fossiele brandstoffen wel en je hebt een gouden combinatie.

Groene stroom is helemaal niet duur

Veel mensen denken dat verantwoorde stroom veel duurder is dan de minder verantwoorde vorm; grijze energie. Tot een aantal jaren geleden was dit weliswaar het geval, maar tegenwoordig hoef je helemaal niet veel meer geld kwijt te zijn dan bij een energiecontract met grijze stroom. Dat komt omdat je vandaag de dag heel eenvoudig zakelijke energie met elkaar kunt vergelijken, waardoor je altijd de beste deal voorgeschoteld krijgt. Dit doe je via een zakelijke energievergelijker, een handige tool die je bijvoorbeeld op Minder.nl vindt. Het enige dat je hoeft te weten, is je jaarlijkse verbruik en eventueel andere wensen en de tool doet de rest. Omdat er steeds meer vraag is en zo ook meer aanbod wordt gecreëerd kunnen de energieprijzen van groene energie omlaag. Daarnaast zijn er voor bedrijven diverse vergoedingen en subsidies aan te vragen, waardoor je uiteindelijk net zoveel betaalt als wanneer je een energiecontract voor grijze zakelijke stroom zou hebben.

Groene energie helpt jou aan meer klanten

Last but not least: wist je dat groene stroom een flinke boost kan geven aan hoeveel klanten je hebt en dus uiteindelijk aan hoeveel winst je maakt? Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar zeker interessant genoeg om te benoemen: groene zakelijke energie zorgt ervoor dat je meer klanten kunt scoren en zo ook meer winst kunt behalen. Dat zit namelijk zo: consumenten kiezen tegenwoordig liever voor een bedrijf dat zichtbaar bezig is met duurzaamheid en/of de vergroening van hun onderneming dan voor een bedrijf dat hier totaal niet mee bezig is. Door bijvoorbeeld duidelijk online te vermelden hoe je groen bezig bent binnen je onderneming, dus bijvoorbeeld met groene zakelijke stroom, kan het zijn dat een klant eerder voor jouw bedrijf kiest dan voor een concurrent die dit niet duidelijk vermeld heeft. En dat terwijl er precies dezelfde stroom uit het stopcontact komt! Het enige grote verschil is dat je weet dat de bron veel beter is.