Helaas komt het nog altijd erg veel voor, hoorproblemen. Waar het bij de een vooral komt door ouderdom, kan het bij een ander juist komen door een aandoening of gehoorschade. Het gehoor begint langzamerhand af te nemen, waardoor je na verloop van tijd niet meer de hoge of lage geluiden kunt horen die je voorheen nog kon horen. Wanneer je merkt dat je gehoor begint af te nemen, is het verstandig om hier direct actie op te ondernemen. In dit blog vertellen we je wat je kunt doen tegen hoorproblemen, zodat we allemaal over een zo gezond mogelijk gehoor zullen beschikken!

Hoe ontstaan hoorproblemen

Het ontstaan van hoorproblemen kan bij iedereen verschillend zijn. Waar het bij ouderen vaak de oorzaak is dat ouderdom gehoorverlies veroorzaakt, hebben anderen hier chronisch last van. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je met een aandoening geen hoge tonen kunt horen. Vroeger zouden ze ervoor hebben kunnen kiezen om buisjes te plaatsen in het oor, maar zijn er tegenwoordig nog veel meer technieken beschikbaar.

Problemen waar we wel iets aan kunnen doen, is het feit dat vele mensen slechter horen door gehoorschade. Ze werken bijvoorbeeld ergens waar erg veel geluid is ( constant boven aanbevolen gemiddelde db), maar maakt men tegenwoordig ook verkeerd gebruik van de earphones. Maar hoe kunnen we deze gehoorschade nu voorkomen?

Het voorkomen van gehoorschade

Het voorkomen van gehoorschade is eigenlijk heel simpel, zolang je maar weet wat de oorzaak van het probleem is. Bij vele mensen zijn dit het constante gebruik van een te hoog volume bij het luisteren van muziek. De oren krijgen erg veel harde trillingen te verwerken, waarna op den duur het trommelvlies zal beschadigen. Hiervoor is het aan te raden om jezelf te houden aan het voorgeschreven geluidsvolume en niet de gehele dag gebruik te maken van de earphones.

Wanneer je ergens werkt waar constant hoge geluiden aanwezig zijn, is het verstandig om voortdurend oorbeschermers te dragen. Oorbeschermers doen weinig kwijt, terwijl ze wel narigheid ten gevolge aan gehoorschade kunnen voorkomen!

Een hoortoestel kopen, zodat je beter kunt horen!

Wanneer je eenmaal langs de audicien bent geweest en weet hoe je gehoor er nu voor staat, kun je een hoortoestel kopen. Een hoortoestel vangt signalen op, waarna deze worden doorgezonden naar het oor. Je kunt een hoortoestel kopen die beschikt over verschillende standen, zodat je het hoortoestel in verschillende situaties kunt gebruiken. Zo kun je ervoor kiezen om de ruis weg te laten vallen, of om juist harde tonen te vermijden.

Je kunt een hoortoestel kopen voor in het oor, maar zijn er ook hoortoestellen te verkrijgen waar het apparaat buiten het oor is bevestigd. De audicien zal je hier een juist advies op geven! Voor nu is het belangrijk dat je de oorzaken van de hoorproblemen achterna gaat en voorkomt, zodat je jouw gehoor niet in een nog slechter stadium zult laten bevinden!