Verpakking is een kunst, wetenschap en technologie van het beschermen of omhullen van goederen voor retail, industrieel, commercieel en persoonlijk gebruik. Verpakking kan ook worden gedefinieerd als een gestructureerd systeem van planning, het maken, productie, verpakking en eind met behulp van goederen voor transport, detailhandel, industrieel, commercieel en persoonlijk gebruik. Deze gespecialiseerde kunst en wetenschap bestaat al meer dan 4000 jaar.

Verpakkingstypen

Het meest voorkomende type verpakking is in papierformaat. Papierverpakkingen omvatten in het algemeen het gebruik van dozen, dozen, emmers, blikken en andere vergelijkbare containers. Het papierproductverpakking gebruikt in het algemeen gebruik van plastic zakken of pakketten in verschillende kleuren voor verschillende behoeften van bescherming. Deze papieren producten en plastic verpakkingszakjes worden vaak gebruikt om een verscheidenheid aan producten zoals groenten, fruit, bederfelijke items, , etc. te dragen. Papier wordt niet alleen gebruikt voor papierverpakkingen, maar ook voor andere soorten verpakkingen. Bij sommige supermarkten vind je bijvoorbeeld papieren zakken met een plastic ‘raampje’ zodat je kunt zien welk product er in zit. Verpakkingen zoals bijvoorbeeld lp hoezen zijn ook gemaakt van een combinatie van papier en plastic. Plastic verpakking, aan de andere kant, is een proces van het vervaardigen van plastic verpakkingsmateriaal met zo min mogelijk schade aan het milieu te veroorzaken. De meeste moderne plastic verpakkingen zijn milieuvriendelijk omdat het biologisch afbreekbare of hernieuwbare bronnen gebruikt om het te produceren. Het primaire voordeel van het gebruik van de plastic vervormbare verpakking is dat het helpt om ruimte te besparen. Dit is erg belangrijk omdat de meeste supermarkten grote hoeveelheden producten aan hun klanten bieden, die een goede verpakking vereisen om ze goed op te slaan en te vervoeren. Het is ook erg belangrijk om eco-vriendelijke verpakkingen te gebruiken, omdat het helpt om elke vorm van schade aan het milieu te verminderen of te voorkomen en tegelijkertijd de productie van de vereiste producten te bevorderen.

Eco-vriendelijk

Voedselverpakkingen kunnen plastic dozen, kartonnen buizen, papieren pakketten en dergelijke vergelijkebare producten omvatten. Het is altijd beter om eco-vriendelijke verpakkingen te gebruiken die helpen om het plantenleven te beschermen, de houdbaarheid van het verpakte product te bevorderen, het energieverbruik te verminderen, evenals de productverpakking beschikbaar te maken voor meer mensen. Eco-vriendelijke verpakkingen kunnen zelfs worden gebruikt om een product te markeren als organisch, biologisch afbreekbaar of vegetarisch. Vandaar dat het erg belangrijk is om de vereiste informatie over de vereiste informatie op de verpakking te hebben. Een ander belangrijk aspect is dat de meeste mensen liever gekenmerkt aan het product  verpakkingsmateriaal gebruiken, waardoor het voor de consument gemakkelijker is om het product te herkennen.