Als je je huis een nieuwe en luxere uitstraling wil geven is het goed om te kijken naar kleine dingen die je stuk voor stuk kunt veranderen. Natuurlijk is een nieuwe vloer of een nieuw set meubels heel leuk om te kopen, maar ook heel duur. Een luxe uitstraling kun je ook al krijgen door bijvoorbeeld de raam hanging te veranderen. Zelf vind ik een houten jaloezie met ladderband al een ultiem voorbeeld van hoe je een luxe sfeer makkelijk creëert. Daarom schrijf ik vandaag over houten jaloezieen. Eerst komen de voordelen van zulke jaloezieen voorbij. Dan schrijf ik over de kleuren, soorten en materialen jaloezieen er verkrijgbaar zijn. Tot slot schrijf ik nog wat over het onderhoud en de schoonmaak. Veel leesplezier!

De voordelen van een houten jaloezie voor het raam

De houten jaloezie heeft veel voordelen. Ten eerste geeft het je interieur een luxe, stoere en natuurlijke uitstraling. Doordat de lamellen van jaloezieen kantelen, kun je zelf op elk moment van de dag bepalen hoeveel lichtinval en privacy je in een ruimte wil. Dit maakt de raam hanging ideaal voor in woonkamers en slaapkamers. Er is ook veel keuze in de soorten en wat voor kleuren en materialen zijn gebruikt. Daarnaast kun je houten jaloezieen altijd op maat laten maken. Dit maakt ze geschikt voor vrijwel alle ramen die er in je huis zijn. Door het hout in plaats van aluminium zijn de jaloezieen ook nog eens duurzamer. Ze gaan namelijk langer mee en blijven langer mooi. Daarnaast deuken ze ook nog eens niet.

Wat voor kleuren en materialen jaloezieen er allemaal verkrijgbaar zijn

De houten jaloezie lijn van Ilumio geeft vijf opties voor de kleuren. Alle jaloezieen zijn gemaakt van lindehout, en komen in het grijs, wit, zwart, beige en bruin. Deze neutrale kleuren zijn met elke woonstijl te combineren. Zo vind je altijd een houten jaloezie die bij jouw interieur past. Naast de houten jaloezie is er ook nog een bamboe variant. Deze zijn wat lichter en milieuvriendelijker nog dan de houten versie.

Hoe je een houten jaloezie goed schoonmaakt en onderhoudt

Jaloezieen trekken natuurlijk wel vuil aan. Bij aluminium versies is het dan vaak een grote klus om ze schoon te krijgen zonder dat ze deuken. Dit is bij de houten versie geen probleem. Je maakt ze zeer eenvoudig schoon met een vochtige spons en een zachte doek. Zo haal je het stof weg, zonder het hout of de lamellen te beschadigen.