We hebben net de krokusvakantie achter de rug en dat betekent dat de lente en daarna de zomer er nu echt aankomt. Maar voordat we beginnen te denken aan de zomervakantie hebben we natuurlijk ook nog de meivakantie. Het leuke aan de meivakantie is dat het in vele vakantielocaties nog niet zo snikheet is als het in de zomer zal zijn. Daardoor is de meivakantie net even iets prettiger op vakantiegaan. Maar waar naartoe? Tegenwoordig is het mogelijk om goedkoop wereldwijd op vakantie te gaan. Ook naar verre tropische locaties. In dit artikel bespreken we de leukste locaties voor de komende meivakantie.

Phuket Thailand

Om maar meteen te beginnen met een prachtige tropische locatie, vorig jaar ben ik op vakantie geweest naar het prachtige eiland Phuket wat een van de eilanden is die bij Thailand hoort. Persoonlijk was ik daar voor een bruiloft van vrienden die ons hadden uitgenodigd om op hun kosten samen met de andere gasten in een resort te verblijven. Dit was natuurlijk een prachtige ervaring. Het mooi aan Phuket is dat het een tropisch paradijs is maar alles is ontzettend goedkoop. En tegenwoordig kost een vliegticket natuurlijk ook niet veel meer. Om deze reden kan ik het eiland ontzettend aanraden. Een goede manier om de prachtige stranden te verkennen is een scooter huren.

IJsland

Als je niet zo’n zin hebt in de tropische hitte dan is het mogelijk een goed idee om naar IJsland te gaan. Dit prachtige kleine eiland heeft prachtige natuur en natuurlijk wereldberoemde geisers. Daarnaast is het ook een land met ‘hotsprings’. Deze natuurlijk hete stoombaden zijn een prachtige manier om te badderen en tegelijkertijd de natuur om je heen te bekijken. Zeker in de lente zijn er ook veel mogelijkheden om walvissen te bekijken. Een ideale locatie dus

Griekenland

Griekenland is een prachtig land in de mediterrane zee dat al vele jaren een van de favoriete vakantiebestemmingen is voor vele Europeanen. Het is daarom wel erg logisch dat hij op deze lijst staat maar wat Griekenland naar mijn mening nog mooier maakt dan voorheen is het feit dat het in de afgelopen jaren alleen maar goedkoper is geworden.

Kroatië

Een prachtig Europeaans land dat in de afgelopen jaren ook steeds populairder is geworden is Kroatië. De prachtige stranden aan de middellandse zee bieden hele mooie gelegenheden om te windsurfen en te duiken. Daarnaast is er ook een stad die wereldberoemd is geworden doordat deze in de bekende serie Game of Thrones werd gebruikt.