Kunstgras het is iets wat sommige mensen fantastisch vinden, en andere mensen vinden het helemaal niets. Mensen die ontzettend van tuinieren houden en graag met bloemen, planten, aarde en bomen bezigzijn vinden kunstgras maar nep. Maar er zijn ook mensen met een grote tuin die jaarlijks helemaal gek worden van de hoeveelheid werk die het onderhouden van deze tuin kost. In dat geval kan kunstgras een uitstekende oplossing zijn. Maar er zijn nog vele andere voordelen die bij kunstgras te vinden zijn. Om deze voordelen op een rij te zetten bespreken we ze allemaal in dit artikel. Kunstgras kopen is waarschijnlijk een goede  beslissingen om deze reden.

Oogt natuurlijk

De eerste misconceptie die we moeten beantwoorden is het idee dat kunstgras er ontzettend nep uitziet. Mensen die dit zeggen hebben vaak kunstgras in hun hoofd zoals ze het zien op bijvoorbeeld hockeyvelden. Maar kunstgras dat gemaakt is voor gebruik op het gazon is heel mooi en bijna niet van echt gras te onderscheidden. Dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.

Nooit meer grasmaaien

Dit is de primaire reden dat veel mensen besluiten om kunstgras te nemen. Een grote grasmat in een tuin moet regelmatig gemaaid worden en veel mensen vinden dit maar een rotklus waar ze elke lente en zomer veel te veel tijd aan kwijt zijn. Het leggen van een kunstgrasmat zorgt ervoor dat je dit nooit meer hoeft te doen. Daarnaast hoef je kunstgras natuurlijk ook geen water meer te geven, te bemesten (wat al een vieze taak op zichzelf is) of onkruid te verwijderen.

Hele jaar door een mooi gazon

Veel mensen hebben tijdens de koude herfst en wintermaanden geen zin om buiten in de tuin te werken en het gazon bij te houden. Dit zorgt natuurlijk voor een tuin die er verwaarloosd uitziet. Maar wanneer je gebruik maakt van kunstgras heb je hier geen last meer van. Je gazon ligt er het gehele jaar door prachtig bij.

Ideaal voor kinderen en het milieu

Alhoewel sommige mensen zweren bij echt gras heeft echt gras ook nadelen. Zo kost het meer water en mest en is het dus slechter voor het milieu, en als je kinderen hebt die graag op het gras spelen komen ze dagelijks vies thuis. Een kunstgrasmat is milieuvriendelijk en kindervriendelijk. Kinderen kunnen er prima op spelen, het gras voelt zacht aan en schuurt niet. Daarnaast zullen ze na spelen op een kunstgrasmat ook niet meer vies thuiskomen.