Het is tegenwoordig de standaard om tot je twintigste op school te zitten en verschillende opleidingen af te ronden. Toch is het tegelijkertijd zo dat er jaarlijks een significant deel van de bevolking de arbeidsmarkt betreedt zonder dat ze een opleiding hebben afgerond. Daarnaast wordt ook steeds duidelijker dat een HBO of Universitaire opleiding niet altijd betekent dat je automatisch een betere baan krijgt. Er zijn heel veel mensen zonder opleiding ontzettend succesvol geworden in onze huidige maatschappij. Daarom bespreken we in dit artikel wat voor carrières en banen je kunt doen wanneer je geen opleiding hebt genoten.

Opleiding via uitzendbureau

Wanneer je op zoek gaat naar werk kom je vaak bij uitzendbureaus terecht. Dit betekent dat deze uitzendbureaus je naar banen en werk zullen sturen. Maar er zijn ook veel uitzendbureaus die specifiek je zullen opleiden voor bepaalde beroepen. In plaats van dat je jarenlang naar school moet en geld moet betalen om iets te leren, leer je tijdens het werk. Je kunt bijvoorbeeld een opleiding verkeersregelaar doen via Binck.nl. Op deze manier krijg je je certificaat om als verkeersregelaar te werken en kun je meteen geld gaan verdienen.

Eigen bedrijfje

Je hoort vaak van miljardairs die gestopt waren met hun opleiding en uiteindelijk ongelofelijk succesvol werden met een eigen bedrijf. Natuurlijk is de kans niet zo groot dat je een eigen bedrijf start en miljardair wordt maar het is wel heel goed mogelijk om zonder een opleidingen een eigen bedrijfje te starten en goed geld te verdienen.

Er zijn vele verschillende opties. Wanneer je goed bent in een instrument bespelen kun je bijvoorbeeld les gaan geven. Als je jezelf op de juiste manier in de markt zet is het heel goed mogelijk goed te verdienen. Je kunt leren hoe je een website bouwt en sociale media marketing inzet om klanten te vinden. Tegelijkertijd zijn er ook ontzettend veel opties om via sociale media zelf geld te verdienen. Je kunt bijvoorbeeld een YouTube kanaal opzetten en als je goede video’s maakt en een groot publiek opbouwt zijn er ook verschillende mogelijkheden om geld te verdienen

Creatieve beroepen

Zeker bij creatieve beroepen is het altijd zo geweest dat een opleiding niet persé betekent dat je meer geld verdient. Wanneer je bijvoorbeeld als fotograaf werkt is het heel goed mogelijk om fantastisch te verdienen zonder dat je daarvoor een traditionele opleiding hebt gedaan. Tegenwoordig kun je via het internet heel gemakkelijk zelf een bedrijfje opzetten. Werken zonder opleiding zou dan ook geen probleem moeten zijn.