De koude winterdagen komen er weer aan. De hoogste tijd dus om jouw wintergarderobe een goede upgrade te geven en na te denken over je outfits deze winter. Natuurlijk kun je gaan voor fijne sweaters en hoodies, maar je kunt op die netwerkborrel, date of meeting natuurlijk niet aankomen in een oversized sweatshirt. Voor dergelijke gelegenheden is een goede casual chique look nodig. Hierbij is een combinatie van een overhemd met een pullover de perfecte uitkomst! Ben jij benieuwd hoe je deze combinatie het beste draagt? Lees dan gelijk verder, want in dit artikel lees je de drie beste tips voor het dragen van deze stijlvolle combinatie.

 

 

Tip 1: Kies het juiste overhemd

Het succesvol dragen van deze mooie combinatie begint bij de basis: het overhemd. Wil je gaan voor een casual chique look? Ga dan voor een overhemd in een effen kleur of met een streepje. Je kunt voor deze look het beste een overhemd kopen met een kraag die niet al te groot is. 

 

 

Tip 2: Kies de juiste pullover voor de gelegenheid 

Natuurlijk moet je pullover qua kleurcombinatie goed passen bij het overhemd, maar het kiezen van de juiste pullover begint al bij het kiezen van het juiste soort hals. Voor een casual gelegenheid kun je het beste gaan voor een pullover met een ronde hals. Wil je wat meer chique voor de dag komen? Dan is een pullover met een v-hals een goede combinatie met je overhemd. Je kunt aan deze laatste combinatie ook makkelijk een stropdas toevoegen voor de extra chique finishing touch.

 

 

Tip 3: Kies de kleuren bewust

Denk niet alleen goed na over het model overhemd en pullover, maar wees je ook goed bewust van de kleur van het overhemd en de pullover die je kiest. Het combineren van effen kleuren in het overhemd met een printje op de pullover, of juist andersom, is erg gemakkelijk en zorgt voor het meest stijlvolle effect. Let er hierbij wel op dat je de juiste kleur overhemd en pullover kiest voor jouw huidskleur en kleur ogen. Heb je bijvoorbeeld blauwe of groene ogen? Dan kun je deze extra laten spreken door de kleur te verwerken in je overhemd. Heb je een licht getinte huid? Dan staat een wit overhemd je erg mooi. 

Een wit overhemd staat mooi bij vrijwel iedere pullover en staat nog eens extra goed wanneer je kiest voor een pullover met een subtiele print. Een wit overhemd staat erg mooi bij een rode of grijze pullover, een groen overhemd daarentegen kun je juist weer goed combineren met een beige pullover.