Het is niet verplicht om een zakelijke rekening te openen, maar wel heel handig. Met een zakelijke rekening houd je als zelfstandige ondernemer privé en zakelijk gescheiden. Zo behoud je het overzicht en heb je duidelijke inzichten in jouw inkomsten en uitgaven. Je wilt de kosten voor een zakelijke rekening natuurlijk wel zo laag mogelijk houden. In dit artikel kom je te weten bij welke bank je het goedkoopst een zakelijke rekening kunt openen.

Een gratis zakelijke rekening openen, bestaat dat?

De bankensector ontwikkelt zich een staat als behalve stil. Dat is duidelijk te zien aan nieuwe banken die er bijkomen. Zo zijn nieuwe spelers op de markt N26 en Revolut. N26 bestaat bijvoorbeeld al zo’n 8 jaar en heeft inmiddels het aantal van 3.5 miljoen klanten bereikt. Waarom is deze bank zo populair? Dat komt omdat als je een zakelijke rekening bij deze bank opent het volledig gratis is. Naast dat je niets hoeft te betalen krijg je er een gratis Mastercard en gratis Maestro kaart bij. Alsof dat nog niet genoeg is zijn ook de transacties in pinbetalingen volledig gratis. N26 is echt zo’n bank voor ondernemers die kosten willen drukken en een van de goedkope zakelijke rekening om te openen.

Hoe verdienen banken zoals N26 hun geld?

Een bank zoals N26 klinkt als muziek in de oren, maar wat is het addertje onder het gras? Er moet door zulke banken natuurlijk wel gewoon geld verdiend worden. Je hebt bij N26 verschillende opties tijdens het openen van een zakelijke rekening. Zo heb je een premium kaart waar wel kosten aan verbonden zijn. Ook met geldopnames betaal je aan N26 een klein bedrag. Dus weet je van jezelf dat je regelmatig geld opneemt dan is N26 misschien niet heel geschikt voor jou. Je kunt dan beter kiezen voor een bank die voordeliger daarin is. Zijn dat alle kosten die je krijgt bij N26? Ja, voor geldopnames bij een geldautomaat betaal je 2 euro per opname. Dat is nadat je dat 5 keer hebt gedaan. Dit gaat per maand. Voor de rest is N26 helemaal gratis.

Waar rekening mee te houden met N26?

Een zzp rekening openen bij N26 is een wijs besluit, maar toch zijn er nog een aantal dingen om in het achterhoofd te houden. Je kunt niet met iDeal betalen, rekening is geschikt voor freelancers en met een Mastercard geld opnemen betaal je 10 euro. En that’s it.