Het werken in een magazijn is over het algemeen vrij zwaar werk. Je moet vaak dingen tillen, de uren kunnen lang zijn, en het is altijd fysiek intensief werk. En het is over het algemeen ook niet zo heel goed betaald. Wat betekent dat je vrij veel werk verricht, voor een naar mijn mening niet hoog genoeg beloning. Omdat je dus zulk zwaar werk verricht, is het handig dat je alle hulp gebruikt die je kan krijgen, en je alles er aan moet doen om het zo makkelijk mogelijk te maken. Het zou tenslotte gewoon niet slim zijn om het jezelf onnodig lastiger te maken. En om het dus makkelijker te maken moet je aan een paar dingen denken. Deze dingen zijn zowel binnen als buiten werk, en wil ik het even over hebben in dit blogje. Zodat ik het werk misschien makkelijker kan maken voor iemand die het nodig heeft!

Denk aan je algemene gezondheid

Omdat je dus zulk fysiek werk doet, is het erg belangrijk dat je goed blijft denken aan je algemene gezondheid. Dit houdt in dat je goed moet slapen, goed moet eten, en genoeg water blijft drinken. Het klinkt misschien onbenullig, maar het is echt ontzettend belangrijk. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat te weinig slaap je werk een stuk lastiger zal maken, en je hier altijd spijt van zal hebben. Maar ook goed eten moet je niet vergeten. Je gebruikt namelijk een hoop energie tijdens werk, en dit moet je wel terug zien te krijgen. Dus als er een kantine is op je werk, kan je hier wat extra's halen elke dag. Of natuurlijk gewoon wat van huis meenemen. En heb altijd een flesje water bij je, zodat je goed gehydrateerd blijft! Als je nou merkt dat je lichaam het echt wat lastiger krijgt, kijk dan eerst of je wat verbetering kan krijgen in een van deze gebieden. Werkt het niet, dan is het verstandig wat vrije dagen te nemen, of misschien zelfs overwegen een andere baan op te zoeken. 

Til niet alles zelf

In een magazijn zal je vaak een hoop zware dingen moeten verplaatsen, en dus hiervoor optillen. Iets wat al heel belangrijk hierbij is, is een goede vorm aanhouden tijdens het tillen. Rechte rug, en tillen met je benen. Anders wordt je rug te erg belast, en daar ga je later erg veel last van krijgen. Maar het beste wat je kan doen is hulpmiddelen gebruiken bij het rondslepen van spullen. Je hebt hiervoor rolcontainers en steekwagens. Gebruik deze als je wat zwaars moet verplaatsen. Ook al is het maar een zak van iets, of maar een klein stukje. Je moet denken aan je lichaam, en je wilt er niet later erg veel last van krijgen!