Hoeveel kilometers je ook per week of per maand maakt, als je een auto zakelijk wilt rijden dan is shortlease waarschijnlijk de slimste optie voor jou. Een shortlease zakelijk contract afsluiten is niet zo moeilijk, maar je moet wel weten welke opties je kunt kiezen en welke voor jou het meest geschikt zijn. Ben je benieuwd of shortlease zakelijk iets voor je is? Lees dan verder, want in deze blog vind je alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te maken.

Een zeer flexibel leasecontract afsluiten

Niet iedereen weet wat wordt verstaan uit shortlease privé of zakelijk. Het is dan ook een relatief nieuwe manier van leasen. Het heeft betrekking op een normaal leasecontract, maar dan met een relatief korte leaseperiode, zoals de naam het al zegt dus. Of je nu voor shortlease zakelijk of privé kiest, het betreft altijd een zeer flexibel contract dat je op vrijwel elk moment gewoon kunt opzeggen. Niet voor niets is deze manier van leasen ontzettend populair aan het worden. Mensen zitten namelijk niet graag vast aan langdurige contracten, en hebben liever wat meer flexibiliteit.

Kies je voor shortlease privé of zakelijk?

Als je op tijdelijke basis of met een flexibel contract een auto nodig hebt dan kun je zowel kiezen voor shortlease privé of shortlease zakelijk. Het verschil zit hem natuurlijk in de aftrekbaarheid van de kosten. Bij een zakelijk contract neem je de facturen mee in je administratie, waardoor je de btw die je erover hebt betaald terug ontvangt. Bij privé contracten krijg je de facturen in principe alleen ter verduidelijking, want daar hoef je verder niets mee te doen. Het is bij shortlease zakelijk natuurlijk wel van belang dat je de auto ook daadwerkelijk voor zakelijke doeleinden gaat gebruiken. In sommige gevallen dien je dat te verantwoorden aan de belastingdienst. Laat je dus goed informeren voordat je voor deze optie kiest.

Welke auto wil je leasen?

Als je besloten hebt een auto te willen gaan leasen dan zul je zien dat het aanbod enorm is. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende auto’s. Veel mensen gaan voor een heerlijke gezinsauto waar ook de kinderen alle ruimte hebben. Anderen willen een luxe uitziende wagen die er netjes uitziet als ze naar klanten rijden. Wat het doel van je shortlease zakelijk of privé ook is, er is altijd een auto die daarbij past, dus de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos!