We kunnen ons huis op vele manieren invulling geven. We kunnen bijvoorbeeld kiezen voor verschillende soorten kleuren, verschillende soorten materialen, verschillende soorten meubels, etc. Al deze losse elementen bij elkaar vormen vaak toch weer een geheel, jouw woonstijl. Ieder persoon heeft een eigen woonstijl maar in grote lijnen wordt deze woonstijl toch weer afgeleid van een aantal basic woonstijlen. Weet jij nog niet wat jouw woonstijl is? Je komt er hier achter.

De basic- of landelijke woonstijl

De basic woonstijl staat vooral bekend om haar frisheid en leefbaarheid. De ruimtes zijn licht en er wordt vooral gewerkt met natuurlijke materialen zoals hout, beton of linnen. Door het hout wordt deze woonstijl ook wel als landelijke woonstijl ervaren. Er worden vaak neutrale kleuren gebruikt zoals naturel, grijs, wit, beige en hier en daar wat zwarte accenten. Je ziet weinig sprekende kleuren in deze woonstijl waardoor het geheel heel rustig toont. Geen gedoe maar gewoon persoonlijk en tijdloos. De inrichting bestaat vooral uit houten meubelen en simpele accessoires zoals een rustige lampen en zwevende planken. Rust en eenvoud zijn de sleutelwoorden van deze woonstijl. Je kan dit ook doortrekken in je tuin, Hillhout heeft alles wat je nodig hebt. 

De industriële woonstijl

De industriële woonstijl is te herkennen aan robuuste materialen en stoere meubels of andere elementen. Deze woonstijl is te herkennen aan de kleuren zwart, wit, grijs, bruin en (leger)groen. In deze stijl wordt ook gebruik gemaakt van hout maar dan op een hele andere manier. De houten meubelen zijn veel grover en soms nauwelijks bewerkt. Naast hout wordt er ook vaak gebruikt gemaakt van metaal, beton en canvas. Een lamp met een stalen kop en houten frame kan eigenlijk in dit geheel niet missen. De uitstraling is strak en lijkt hier en daar nog onafgewerkt en dat is ook precies waar de kracht in schuilt bij deze stijl. Je zult vaak een leren bank zien staan en een bijzettafel met een stalen onderstel. Stoer en robuust zijn de sleutelwoorden van deze woonstijl.

De oosterse woonstijl

De oosterse woonstijl is vooral te herkennen aan haar kleuren. Deze woonstijl straalt iets uit! Het is expressief en gedurfd met spannende kleuren en vormen. De kleuren zijn altijd aanwezig maar altijd op een rustig en kalme manier. Nooit aanvallend of overheersend. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren rood, oranje en paard. In deze stijl wordt er vooral gebruikt gemaakt van houten, staal en stoffen uit het oosten. Een echt oosters tapijt of een paar oosterse hanglampen zullen dan ook altijd terug te vinden zijn in deze ruimtes. Expressief en eigenzinnig zijn de sleutelwoorden van deze woonstijl.