Een groot deel van de zelfstandigen zonder personeel werkt vanuit huis. Daar maken ze energiekosten voor het werk dat ze moeten doen. Eerder was een particulier energiecontract omtrent zakelijke energie zzp veel aantrekkelijker voor zelfstandige ondernemers. Door de jaren heen zijn zakelijke energiecontract voor zzp’ers echter veel voordeliger geworden, waardoor het vandaag de dag niet zoveel uitmaakt voor wat voor een energiedeal je gaat. Twijfel je waar je voor moet kiezen? In dit artikel vertellen we je meer over zakelijke energie voor zzp’ers en lees je meer over hoe je het goedkoopste energiecontract kunt scoren.
Zakelijke of particuliere energie voor zzp’ers?
Menig zelfstandige ondernemer zonder personeel krijgt eens in de zoveel tijd een aanbod voor zakelijke energie. Zij worden vaak telefonisch benaderd om over te stappen van hun particuliere energiecontract naar een zakelijke deal. Hoewel het af te raden is om zomaar in zee te gaan met een partij die contact zoekt via de telefoon is het wel aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheden voor zakelijke energie. Het afnemen van zakelijke energie als zzp’er biedt namelijk enkele voordelen:
-
Heb je een apart kantoor aan huis? Dan mag je de btw van de energiekosten aftrekken bij de Belastingdienst.
-
Bij een zakelijk energiecontract hoort over het algemeen een betere klantenservice. Zakelijke energiebedrijven hebben vaak meer tijd en ruimte om je vragen te beantwoorden en je te helpen wanneer dat nodig is.
-
Er geldt sinds een tijdje een maximale grens voor de opzegboete, iets wat er eerder niet was. Zo ben je als zzp’er beter beschermd.
-
Je hebt altijd standaard een bedenktijd van twee weken na het afnemen van het energiecontract.
Werk je alleen met een laptop vanuit huis? In dat geval is een particulier energiecontract vaak net zo voordelig. Kijk dus vooral wat voor jou persoonlijk het beste werkt.
Zakelijke energie vergelijken voor beste energiedeal
Net als bij particuliere energie kun je op een hele slimme manier de beste energiedeal scoren voor zakelijke energie. En dat is door te beginnen met zakelijke energie vergelijken via een daarvoor bedoelde tool. Op energie-zakelijk.nl vind je een zakelijke energievergelijker waarmee je direct kunt beginnen. Vul hier je jaarlijkse energieverbruik in, evenals overige wensen (zoals groene stroom of een vast of flexibel energiecontract) en de tool gaat voor jou op zoek. Het grote voordeel van dit soort software is dat je zelf niets hoeft te doen. Je krijgt uiteindelijk een overzicht te zien met meerdere aanbiedingen, waar jij er zelf eentje uit kunt kiezen. Omdat dit soort vergelijkers meestal onafhankelijk zijn, weet je zeker dat je hier het volledige aanbod te zien krijgt. Dat is nog even wat anders dan benaderd worden via de telefoon waarbij ze je een contract voor zakelijke energie aan willen smeren.
Controleer de opzegtermijn en einddatum
Tot slot hebben we nog een tip voor je om ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt voor je zakelijke energie als zzp’er. Check altijd voordat je een contract afneemt de opzegtermijn en de einddatum. Iedere energieleverancier hanteert namelijk een termijn waarin je je energiecontract op mag zeggen en je over kunt stappen naar een betere aanbieder. Besluit je om je contract eerder op te zeggen dan afgesproken dan moet je een zogeheten opzegboete betalen. Dat is een bedrag dat nog openstaat voor de energie die je afgesproken had af te nemen. Samen met de kosten van je nieuwe energiecontract betekent dit dat je hoge maandlasten hebt. Kijk ook direct naar de einddatum van je zakelijke energiecontract. Je wilt namelijk niet alleen te vroeg zijn, maar ook zeker niet te laat. Een zakelijke energieleverancier mag je energiecontract namelijk stilzwijgend verlengen tegen hoge verlengingstarieven. Kortom: ga dus altijd zelf op zoek om de beste energiedeal voor zzp’ers te scoren.
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.