Het leven van een entrepreneur gaat niet altijd over rozen. Het is natuurlijk fantastisch om een eigen bedrijfje te beginnen en te proberen dit op te bouwen tot een succesvol bedrijf. Er zijn vele verschillende voordelen aan het hebben van een eigen bedrijf. Als het bedrijf succesvol loopt kun je ontzettend veel geld verdienen en heb je in principe ongelimiteerde mogelijkheden om te groeien. Maar je kunt natuurlijk ook verlies lijden en zeker in het begin van de opstart van je bedrijf zul je waarschijnlijk veel stress ervaren. Dit is de meest onzekere periode en ook de periode waar vaak beginnende bedrijfjes in elkaar storten. In dit artikel bespreken we een aantal tips van het succesvol van de grond krijgen van een bedrijfje en welke valkuilen je moet voorkomen.

Schulden

Dit is natuurlijk ontzettend afhankelijk van wat voor bedrijf je start maar voor veel beginnende bedrijven is het noodzakelijk om bepaalde leningen af te sluiten zodat je de nodige bedrijfsmiddelen kunt aanschaffen om je bedrijf te beginnen. Alhoewel voor sommige bedrijven het niet mogelijk is om dit te voorkomen is het wel een goed idee om proberen je schulden te minimaliseren. Een goede manier om dit te doen is door zo snel mogelijk omzet te generen en de investeringen te minimaliseren.

Op deze manier begin je klein en bouw je het verder uit terwijl je al omzet genereert. Dit is een goede manier om niet een bedrijf met grote leningen te beginnen. Als je je schulden niet kunt afbetalen namelijk dan kun je een negatieve BKR-registratie krijgen. Dit kan ervoor zorgen dat je in de toekomst niet meer nieuwe leningen kan afsluiten, voor bijvoorbeeld het leasen van een auto. Gelukkig zijn er nog steeds mogelijkheden om een auto leasen zonder BKR.

Marketing & Sales

Zoals we al aangaven is een van de belangrijkste dingen bij het beginnen van een eigen bedrijf het zo snel mogelijk genereren van omzet. Het krijgen van je eerste klanten zal een ontzettend positieve stap zijn in de ontwikkeling van je bedrijf. Om dit goed te doen is het goed om te focussen op marketing en verkoop. Je kunt tegenwoordig heel snel een goede website opzetten en daarop je product of service aanprijzen. Tegelijkertijd, als je een duurder service of product verkoopt is het ook belangrijk om een goed verkoopteam te hebben. Goede verkopers zijn altijd een goede aanwinst voor je bedrijf.