Heb jij een nieuwe laptop nodig maar heb je echt geen idee welke je moet kiezen, twijfel je tussen een MacBook of een Asus of een HP, er zijn natuurlijk zoveel keuzes. In deze blog nemen wij jou mee in de wereld van de MacBooks. We gaan specifiek in op de vergelijking van een MacBook Pro en een MacBook Air. Nu eerst mijn eigen mening van mijn MacBook. Ik ben vaak op pad door het hele land met mijn rugzak en laptop. Ik ben namelijk een freelancer fotograaf. Mensen huren mij in om de mooiste foto’s te maken en ik lever die. Doordat ik veel op pad ben heb ik een hele lichte maar handige laptop nodig met programma’s waar ik goed op kan editen, bijvoorbeeld Photoshop of Lightroom. Met een MacBook heb ik het gemak dat het licht is en klein in breedte in vergelijking met andere.

MacBook Air

Zit je te kijken naar een MacBook Air? Dit is de dunste en lichtste laptop van alle Apple laptops en dus ook heel handig naar mijn mening, ik heb deze namelijk zelf en hij is makkelijk en snel. In deze laptop zit namelijk een M1-chip waardoor de laptop nog sneller wordt dan andere laptops voor dit model. Ze zeggen dat de nieuwe MacBook Air van 2020 3,5 keer sneller is dan de voorganger. De graphics zijn zelfs 5 keer sneller dan de voorganger. Bovendien heeft Apple ook gefocust op de stilheid, de ventilatoren maken geen loeiend geluid meer en je hele laptop wordt niet meer heet. Dus zit jij de hele dag achter je computer en wissel jij elke keer van zware taken dan kan het kiezen van deze laptop een goede keuze zijn!

MacBook Pro

Ben je niet echt vaak op pad en heb je eigenlijk gewoon een laptop nodig voor thuis waar je aan werkt maar ook de dagelijkse dingen kan uitvoeren zoals meerdere films bekijken van een paar uur? Neem dan eens een kijkje naar een MacBook Pro en dan vooral die 16 inch versie, dit is de grootste in zijn klasse en de beste. Deze laptop heeft een extra groot scherm die grote taken kan verrichten. De batterij van deze laptop is zo groot dat je er de hele dag aan kan werken met een volle accu. Bovendien heeft het een magic keyboard. Dit is een touchpad boven je toetsenbord waar sneltoetsen op staan.

Na het kopen jouw MacBook repareren?

Heb je na het kopen van jouw MacBook na paar maanden enige reparaties nodig bijvoorbeeld waterschade of batterij werkt niet meer als normaal. Neem dan een kijkje bij PcHulpNederland. Macbook reparatie Amsterdam gevestigd moet je hier een kijkje nemen.